This is my story


Als er één vraag bepalend is voor mijn werk als communicatieadviseur, journalist en communicatiecoach, is dat wel ‘What’s your story?’ Wat is jouw verhaal? Taal is mijn passie omdat het ons vaak meer beïnvloedt dan we in de gaten hebben. Onze interne dialoog heeft een direct effect op ons eigen gedrag en het geschreven en gesproken woord op de mensen met wie we communiceren.

Ik ben Loes Iedema en ik woon en werk in de regio Utrecht. De afgelopen 15 jaar heb ik voor diverse opdrachtgevers gewerkt als freelance communicatieadviseur, tekstschrijver, bedrijfsjournalist, (web/eind)redacteur, personal/werkcoach en communicatietrainer. Ik schrijf zowel in het Nederlands als in het Engels. Onder andere voor HEINEKEN Nederland, HEINEKEN International, Claris Zorggroep, Miele Nederland, VLEHAN, HeadOffice (Sanoma), Klaverblad Verzekeringen, Eneco, Stedin, Bouman GGZ, Digital Spirit Media, Initworks en De Communicatietrainer. Voor opdrachten heb ik een uitgebreid netwerk van betrouwbare partners opgebouwd op het gebied van journalistiek, vormgeving, fotografie, vertaalwerk en drukwerk.

In 2017 maakte ik voor Mensen Met Een Missie een reportersreis naar Uganda om verslag te leggen hun plaatselijke projecten. Een prachtig avontuur! Lees de blogs die ik daarover schreef op deze pagina van 100 reporters.

Trots ben ik ook op GRIJS Magazine, hét inspiratiemagazine voor 70+, dat ik samen met twee andere zzp’ers maakte en dat in oktober 2014 officieel werd onthuld. Helaas bleef het bij een dummy. Bekijk hier het filmpje van de onthulling: